logo k40 league

facebookicon youtubeicon photoicon

kosarkaLetos poteka šele druga sezona Lige K40, pa smo bili lahko priča kvalitetni in izenačeni ligi, poleg tega pa smo spremljali izjemne polfinalne boje.

Letošnja sezona nam je prinesla deset ekip, ki so bile razvrščene v dve konferenci. Ta sistem je pokazal izjemno veliko prednosti. Prvič, da imajo ekipe dve tekmi na tri tedne, kar je izredno dobrodošlo za treninge in redno tekmovalno igranje. Drugič se je zaradi kvalitete in prevozov pokazalo, da je to finančno in časovno najboljša opcija. Kar pa je najboljše v letošnji sezoni, pa je sistem, ki je prinesel ligo TOP6 in LAST4, kjer je bilo več kot tri četrtine tekem odločenih v zadnjih petih minutah, kar je še en dokaz, da so ekipe lahko igrale izenačene in kvalitetne tekme.
V ligo za prvaka TOP6 so ekipe vstopile s prenesenimi medsebojnimi točkami iz prvega dela, kar je pomenilo, da se bodo ekipe ogorčeno borile za polfinale, ter čim višja mesta in prednost domačega terena v polfinalu. KD Ilirija je po odličnem prvem delu imela velik padec v drugem, vendar so se mladi fantje pod vodstvom Nejca Višnikarja zbrali in z zadnjimi tremi zmagami prišli do drugega mesta po koncu rednega dela. Cerknica je kot edina ekipa, ki ima redne tedenske treninge v večjem obsegu dokazala, da pristop in treniranje prinese rezultate in pozitiven izkupiček tudi na tekmah, kjer strelska forma ni prava.
Ihan je kot star parni vlak slabše začel sezono, nato pa ogrel motorje in v zadnji tekmi za las izgubil drugo mesto po rednem delu in zdrsnil na tretje. Adecco Kranj pa je edina ekipa, ki ji je iz zahodne konference uspelo priti v polfinale s četrte pozicije.
Polfinalne tekme so bile izenačene, izjema je edino druga tekma med Ihanom in Ilirijo, kjer so z zares dobro strelsko formo Ihančani slavili zmago z višjo razliko. Preostale tri tekme pa so se odločile šele v zadnjih minutah tekme.
V finale so se uvrstili igralci Cerknice, ki letos še ne poznajo poraza in igralci Ihana, ki so tako ponovili lanski uspeh.
Kaj lahko pričakujemo na zadnjih dveh letošnjih tekmah v boju za končno razvrstitev?
Tekmo za tretje mesto bodo gostili igralci Ilirije, ki bodo v Ljubljani pričakali lanskoletne prvake Adecco Kranj. Ekipi sta se v letošnji sezoni srečali že dvakrat. Obe srečanji so dobili Kranjčani, kar pa v boju za tretje mesto nima nikakršnega pomena, saj tukaj enodnevna volja in forma odloča o končnem tretjem mestu v letošnji sezoni. Mladci iz Ljubljane se bodo tako kot na vsaki tekmi borili in pokazali najboljšo igro na parketu.
Finalna tekma bo 14. aprila v Hali v Domžalah. Ihan bo gostil ekipo Cerknice, ki do sedaj ne pozna poraza, z zmago v finalu pa bi postavila izjemne standarde neporaženosti v Ligi K40. Ihan kot ekipa, ki jo sestavljajo bivši igralci Heliosa in sedanji trenerji, predstavlja kar resen izziv za ekipo Cerknice. Kdo bo slavil prvi naslov v Ligi K40 bo znano 14. aprila, do takrat pa želimo vsem ekipam čim boljše treninge, veliko košarkarskih užitkov in nič poškodb.

Napoved tekem

No Upcoming Matches Available!

Rezultati tekem

3. krog a U21 Petek 17.05.19 20:30
3. krog a U21 Petek 17.05.19 17:45
2. krog a U21 Sreda 15.05.19 20:30
2. krog a U21 Petek 10.05.19 17:15