logo k40 league

facebookicon youtubeicon photoicon

miha korosecPo končani drugi sezoni smo najkoristnejšega igralca sezone vprašali, zakaj je začel s košarko in kaj mu pomeni ta naziv. Več v spodnjem intervjuju z Miho Korošcem, kapetanom KK Cerknica.

1. Kdaj si se prvič srečal s košarko, kako se spominjaš prvih treningov?
Moja košarkarska pot se je začela na igrišču pred blokom, kjer smo imeli postavljen koš. V trenutku, ko sem prvič vrgel na koš, sem se zaljubil v ta šport. Ko sem nekajkrat pogledal tekme po televiziji in opazoval veščine najboljšega košarkarja na svetu, Michaela Jordana, sem tudi sam sprejel odločitev, da se vpišem v Košarkarski klub Cerknica. To je bilo v 6. razredu osnovne šole.

2. Kakšne so bile tvoje ambicije v otroštvu, kdo je bil tvoj vzornik?
Moje ambicije v otroštvu so bile seveda visoke in sicer, da bi igral v ligi NBA, kar si je takrat želel vsak otrok, ko smo gledali svoje idole po televiziji. Vendar sem si zadal bolj realen cilj in sicer, da bom vedno dal vse od sebe in igral s srcem. Te ambicije so me pripeljale do lovorike državnih prvakov v kategoriji pionirjev, kasneje pa tudi dolgo kariero v profesionalni 1.B SKL. Lahko rečem, da je to po dolgoletni karieri (cca 23 let), še vedno moj cilj. Moj vzornik pa je vedno bil in vedno bo MICHAEL JORDAN!

3. Letos ste premierno igrali v Ligi K40. Kaj menite o igri vaše ekipe, ki je osvojila letošnji naslov prvaka?
Tukaj gre največja pohvala mladim igralcem, ki so dokazali, da so pravi borci, da se jim lahko zaupa in da bodo igrali pomembno vlogo v prihodnosti cerkniške košarke. Kot najstarejši igralec sem na vse soigralce neizmerno ponosen, da so poleg tekem v 4.SKL, našli še dovolj moči za ligo K40 in kot neporaženi postali prvaki.

4. Čestitke za naslov »MVP sezone 2017/18«. Kaj vam pomeni ta naslov?
Vsakega priznanja sem vedno vesel, kajti to je dokaz, da delaš dobro in da si na pravi poti. Na nek način čutiš srečo za ves vložen trud. Tudi ta nagrada je zame velikega pomena, saj veliko ljudi ni verjelo, da bom po pozni operaciji kolena še stopil na parket, kaj šele osvajal lovorike. Vedno sem mnenja, da s trdim delom dosežeš več kot le s talentom. Moram pa poudariti, da brez svojih odličnih soigralcev nebi držal pokala v svoji roki.

5. Kako ste zadovoljni z organizacijo celotne Lige K40?
Kar se tiče same organizacije Lige K40 lahko rečem, da je na zelo visokem nivoju in se celo lahko primerja z 2. SKL. Zelo sem zadovoljen in moram priznati, da je presegla vsa moja pričakovanja. Vsa čast vsem, ki ste bili del te organizacije.

6. Kakšne so želje za naslednjo sezono?
O naslednji sezoni je še malce prezgodaj govoriti. Želim si, da bi igrali v 3. SKL, mlajši igralci pa bi poleg tega še naprej zastopali barve Cerknice v Ligi K40 in se razvijali v čim boljše košarkarje.

Napoved tekem

No Upcoming Matches Available!

Rezultati tekem

FINALE TOP8 Nedelja 14.04.19 18:00
Obstanek OBST Petek 12.04.19 21:30
Obstanek OBST Torek 09.04.19 21:15
Finale POKAL Nedelja 07.04.19 14:15