logo k40 league

facebookicon youtubeicon photoicon

Matic Leder

Pred začetkom drugega kroga smo za vas pripravili nov intervju. Tokrat na vprašanja odgovarja Matic Leder, ki je vodja ekipe Košarkarskega kluba Spartans, bivšega Megarona. Ekipa Spartans bo svoje tekme igrala v dvorani Biotehniškega izobraževalnega centra v Ljubljani, na Ižanski cesti 10.

 

Koliko časa se ukvarjete s košarko?
S košarko sem se začel ukvarjati v 4. razredu osnovne šole. Nekega poletnega dne sva z najboljšim prijateljem, ki je bil takrat visok preko 180 cm, igrala tako kot ponavadi nogomet in ker sem ga spet premagal je predlagal, da bi naslednjič igrala košarko, saj je bil precej višji od mene, jaz pa do takrat nisem skoraj nikoli metal na koš. Seveda me je premagal, vendar ker v življenju zame porazi niso nekaj, kar bi trpel, sem začel trenirati in igrati z njim vsak dan, dokler nisem zmagal. Tako sem se zaljubil v košarko. V 7. razredu sem začel trenirati pri KK Parklji Bežigrad, kasneje sem igral v Medvodah in nekaj malega pri Slovanu, mladinska leta pa sem preživel v Škofji Loki, kjer sem dobil priložnost igrati v 1. mladinski ligi. Nato sem se vrnil v Medvode, da bi se preizkusil tudi v članski košarki, vendar sem po polovici leta moral prenehati z igranjem, saj sem imel preveč dela s študijem. Nekaj let sem igral tudi za Veterinarsko fakulteto, zdaj pa bom po daljšem premoru spet zaigral na košarkarski tekmi, v ligi k40.

Ste že igrali kakšno privatno člansko ligo? Je to za vas prvič?
V Medvodah se je v mojem času igrala 3. članska liga oz. bivša 2. liga, drugih izkušenj s člansko košarko pa nimam. Sam nisem človek, ki bi užival v strogosti organiziranega košarkarskega treninga, treniram sam individualno, ko pa se dobim s prijatelji, pa tisti čas raje igram "5 na 5", kot da bi z njimi treniral v pravem pomenu besede. Poleg treningov sem igral tudi s starejšimi kolegi rekreacijsko košarko in vedno je bila prisotna ideja, da bi se preizkusili tudi v kaki privatni košarkarski ligi, kot je recimo Gorenjska košarkarska liga (GKL), a do realizacije le-tega ni nikoli prišlo. Tako da bomo videli, kako bo letos. Če bomo zadovoljni, bomo seveda igrali tudi v prihodnje.

Kakšna so pričakovanja od letošnje sezone?
Naša ekipa je sestavljena povsem na novo. Tu so fantje, ki jih poznam iz gimnazijskih treningov, igranja za Medvode, zunanjih igrišč in rekreacij. Čeprav nas igra polovica skupaj že nekaj let, pa so se nekateri spoznali šele letos in bomo verjetno potrebovali nekaj časa, da se uigramo. So pa profili igralcev skrbno izbrani, tu so ljudje, ki niso sebični in so pripravljeni igrati tako zase kot tudi za ostale člane ekipe. Sam osebno mislim, da bi lahko igrali zelo dobro košarko. Smo mladi, polni energije in nesebični, naš cilj je jasen in to je zmaga v ligi. Kaj bo prinesla realnost, bomo videli po koncu lige, s tem se ne obremenjujemo. Igrali bomo s tekme v tekmo in ob koncu sezone ocenili, kaj smo dosegli in kako bi lahko ekipo še izboljšali oz. dopolnili.

Ste mlada ekipa, ki bo lahko v iz leta v leto rastla, imate s to ekipo dolgoročne plane?
Drži, da smo mlada ekipa, v povprečju smo stari okoli 22 let. Tako, da pri teh letih bi morali rasti in se razvijati še naprej. Letos smo prvič šli v nek tak projekt kot je liga k40 in smo imeli tudi zato ogromno težav z organizacijo. Vendar je to sedaj za nami, temelji so postavljeni, tako da bo drugo leto veliko lažje. Fantje v naši ekipi so vsi super, tako, da ne bi imel nič proti, če bi z njimi igral tudi v prihodnosti. Letos bomo poskusili imeti 2 treninga na teden, če pa to ne bo možno, pa je to ena od želja za prihodnje leto, kot tudi recimo skupne priprave ali pa treningi v septembru. Žal smo letos zaradi poznega odkritja te lige veliko zamudili, mislim pa, da bo v prihodnje še veliko časa in priložnosti za vse to. Sam mislim, da letos ne bomo razočarali.

Matic Leder, drugi z leve v spodnji vrstiMatic Leder, drugi z leve v spodnji vrsti

Sponzorji Lige K40 v sezoni 2020/21

brce logo mali
megaflor
bazen logo mali
agilcon
burger logo mali
itn logo
avtoservis selan
genis
gls logo
pvc markus
vzajemna logo mali
LEKARNA
tp metal sponzor
stow
bozicnejelke
jeklarna logo
vitaminwell
underground
wisdom
kocman logo
fida mini2
bigbang mali
caleffi1
cotron logo k40
bilban logo
riso scotti
hitrostcom
wd40
erdinger

Napoved tekem

1/4 finale ANTA Torek 14.02.23 21:00
1/4 finale ANTA Sreda 15.02.23 21:00
1/4 finale ANTA Petek 17.02.23 19:30
1/4 finale ANTA Nedelja 19.02.23 17:00
7. krog Vzhod Sobota 25.02.23 18:30
10. krog Vzhod Sobota 25.02.23 18:30