logo k40 league

facebookicon youtubeicon photoicon

Foto: EuroleagueZa prvi intervju smo izbrali Dražena Bubniča, ki je v svoji karieri igral tako v Sloveniji, kot tudi v tujini. Sagadinov režim je tisti, ki mu je dal največ košarke. Po končani aktivni karieri pa obstaja možnost, da zaigra za kakšno ekipo v Ligi K40, kot drulovčanu, pa bi mu bilo najbližje igrati za Team K40. Več o vsem omenjenem v spodnjem intervjuju V kontri.

Dražen, kljub temu, da ste iz Rijeke, ste že pravi Slovenec, saj ste v Sloveniji vse od leta 2007. Kako se počutite, kaj vam je dala košarka v Sloveniji?
Res je, že deseta sezona teče, odkar sem v Sloveniji in slovenski košarki. Počutim se v redu, imel sem priložnost igrati skoraj po celi Sloveniji, tako da sem spoznal Slovenijo in razmere v slovenski košarki ... Tukaj sem doživel veliko lepih izkušenj in trenutkov, kakor na igrišču, tako tudi izven igrišča, sem pa v Sloveniji ustvaril tudi družino.

Ste kaj v kontaktih s soigralci iz otroštva, s prijatelji iz matičnega kluba?
Iz otroštva imam precej kolegov, ki sem jih pridobil v košarkarskih krogih. Smo v rednih stikih in se tudi vidimo, ko to dopušča čas. Nekateri izmed njih so še vedno v aktivni košarki, tako da se imamo še vedno o čem pogovarjat.

Kaj vam pomeni košarka? Bi v košarki ostali tudi po končani aktivni igralski karieri?
Košarka mi pomeni veliko, dala mi je veliko lepih trenutkov in spominov, je del mene, brez katerega bi si težko predstavljal vsakodnevno življenje. Za zdaj sem osredotočen na igranje, a vsekakor se v prihodnosti vidim v košarki, glede funkcije in vloge pa se bom odločil s časom.

Sedaj živite na Drulovki, vas bomo kdaj videli obleči dres ekipe Team K40 iz Drulovke?
Sem v Kranju, vedno obstaja možnost za nekaj novega in zanimivega in ni izključeno, da bi enkrat v prihodnosti zaigral za Team K40.

Kateri trener je bil najzahtevnejši in zakaj? Ste takrat tudi največ napredovali?
Definitivno je bil zame najzahtevnejši Zmago Sagadin. Je zelo zahteven trener, pri katerem se dela zelo veliko, njegova pričakovanja so visoka in vedno želi od igralca dobiti maksimum, ne glede na to, ali je trening, ali tekma. Pod njegovim vodstvom sem naredil največji napredek v karieri.

Kakšne so vaše želje v košarki, kateri je klub za katerega bi res radi enkrat zaigrali?
Najbolj si želim, da bi bil zdrav, kot sem bil do sedaj. Vsakodnevno napredujem in se naučim nekaj novega v košarki, tako da upam in si želim, da bi igral na tem nivoju tudi v prihodnosti, pri tem pa ni pomembno, kateri klub bo to.

Foto: Zurnal24

Foto: Euroleague (zgornja sl.), Zurnal24 (spodnja sl.)

Sponzorji Lige K40 v sezoni 2020/21

brce logo mali
megaflor
bazen logo mali
agilcon
burger logo mali
itn logo
avtoservis selan
genis
gls logo
pvc markus
vzajemna logo mali
LEKARNA
tp metal sponzor
stow
bozicnejelke
jeklarna logo
vitaminwell
underground
wisdom
kocman logo
fida mini2
bigbang mali
caleffi1
cotron logo k40
bilban logo
riso scotti
hitrostcom
wd40
erdinger

Napoved tekem

1/4 finale ANTA Torek 14.02.23 21:00
1/4 finale ANTA Sreda 15.02.23 21:00
1/4 finale ANTA Petek 17.02.23 19:30
1/4 finale ANTA Nedelja 19.02.23 17:00
7. krog Vzhod Sobota 25.02.23 18:30
10. krog Vzhod Sobota 25.02.23 18:30