logo k40 league

facebookicon youtubeicon photoicon

634824578616738328 luka rupnik slovenijau21 072012 vidTokrat smo preko FB pogovora odleteli v Španijo, kjer smo dobili intervju z Luko Rupnikom, ki je kljub slabšim sezonam v Union Olimpiji odšel v tujino, naredil korak nazaj in zaigral v 2. španski ligi, sedaj pa uspešno nastopa v 1. španski ligi.

Sam sem te imel možnost spremljati od malih nog, ko si še igral v Idriji, do prestopa v Slovan, Olimpijo in sedaj v Španijo. Kako bi opisal svojo pot, kdaj je bilo najtežje in kaj do sedaj ocenjuješ kot vrhunec, ki si ga dosegel v svoji karieri?

Ja, spomnim se, najini pogovori segajo v začetek moje kariere. Kot vsak športnik imam tudi jaz vzpone in padce. Večkrat je bilo težko, ampak skozi težke čase sem šel predvsem s pozitivnimi mislimi in trdim delom. V Olimpiji mi je bilo nekajkrat težko, vrhunca pa po mojem še nisem dosegel :).

Košarka je kolektiven šport, kjer pa se vse preveč še vedno gleda statistika, kdo je imel koliko skokov, podaj in košev. Resnici na ljubo pa igralci, ki niso kompletni, tudi z obrambo težko igrajo visoko raven košarke. Kaj so vaše vrline, kje imate še možnost za napredek?
Ja, košarka je eden izmed najzahtevnejših športov, kajti stalno moraš biti v telesni formi, psihično pripravljen na vse pritiske in tukaj je še polno odrekanj na vseh področjih. Imam še kar nekaj prostora v tehničnem napredku pri detajlih in pa fizičnem, katerega 'oblikuješ' skozi življenje.

Kakšne imate spomine na začetke, na tisto igrivo košarko? Pogrešate kdaj igro brez nadzora in v bolj sproščenem vzdušju? Si kdaj privoščite kakšno ˝rekreativno˝ košarko?
Zagotovo, vsak se spomni, kako je brezskrbno igral košarko iz užitka, po 6 do 8 ur na dan. Tako je bilo z mano v Idriji. Žal se 'rekreativne' košarke ne udeležujem, saj mi to čas ne dopušča … se pa poleti v Idriji rad pomerim v »šutu« z bratranci.

Sedaj ste v Španiji, kako se počutite, kako ste se košarkarsko prilagodili? Če ocenite od 1 do 10 slovensko in špansko košarko, kako bi jo ocenili glede kvalitete dela in organizacije z mladimi?
Ja, trenutno sem v Španiji … organizacija in pogoji so v ACB vrhunski. Mislim, da je z razlogom najmočnejša liga v Evropi. V Sloveniji, ko sem bil na Slovanu, je bil to res dobro urejen klub. Mladi smo imeli na razpolago vse potrebno, plus dva dobra trenerja - Višnikarja in Alilovića. To sedaj poizkušajo z mladimi pri Olimpiji, upam da jim uspe.

Igral si za člansko reprezentanco, kakor tudi za vse mlajše selekcije. Zanima me, kakšen je bil krst v članski reprezentanci, in kako je biti ob Lakoviču, Dragiču itd.?
Reprezentanca je nekaj najboljšega, kar se košarkarju lahko zgodi. Sam sem bil član 3 leta in upam, da bom imel še kdaj možnost zaigrati za reprezentanco, za kar bom trdo delal. Lepo je igrati ob Dragiću, Lakoviču … kar me je impresioniralo, je njihovo trdo delo na vsakem treningu.

rupnik luka 01

foto: Segre.com IN foto: Vid Ponikvar

Sponzorji Lige K40 v sezoni 2020/21

brce logo mali
megaflor
bazen logo mali
agilcon
burger logo mali
itn logo
avtoservis selan
genis
gls logo
pvc markus
vzajemna logo mali
LEKARNA
tp metal sponzor
stow
bozicnejelke
jeklarna logo
vitaminwell
underground
wisdom
kocman logo
fida mini2
bigbang mali
caleffi1
cotron logo k40
bilban logo
riso scotti
hitrostcom
wd40
erdinger

Napoved tekem

1/4 finale ANTA Torek 14.02.23 21:00
1/4 finale ANTA Sreda 15.02.23 21:00
1/4 finale ANTA Petek 17.02.23 19:30
1/4 finale ANTA Nedelja 19.02.23 17:00
7. krog Vzhod Sobota 25.02.23 18:30
10. krog Vzhod Sobota 25.02.23 18:30