logo k40 league

facebookicon youtubeicon photoicon

Belingar AljažNadaljujemo s predstavljanjem vodij ekip. Danes smo na "zaslišanje" povabili vodjo ekipe KK Ihan, Aljaža Belingarja. Vabljeni k branju.

Ste vodja ekipe KK Ihan, ki se po nekaj letih vrača s člansko ekipo. Kako ste izbirali igralce za ekipo?
Igralce smo izbirali predvsem med fanti, ki so bili oziroma so še povezani s KK Helios Domžale in imajo še vedno željo po igranju košarke.

Sami ste igrali za KK Helios, sedaj ste tudi aktivni trener. Kako je primerjati klubske selekcije s selekcijo košarkarjev KK Ihan?
Klubske selekcije KK Helios definitivno delujejo na bolj "profesionalnem" nivoju, s tem ciljam predvsem na to, da imajo večje število treningov, imajo jasno postavljeno hirearhijo trener - igralec, imajo obvezo obiskovati treninge in tako naprej. Poleg vsega tega pa imajo igralci v selekcijah KK Helios še vedno cilj oziroma željo uspeti v košarki, kot igralci. V Ihanu pa, vsaj letos, vse skupaj deluje na nekem sproščenem odnosu, kjer nimam ne jaz niti trener Jure, želje po tem, da bi "maltretirala" igralce s petimi treningi tedensko, kondicijsko pripravo in podobnimi stvarmi. Skratka v Ihanu letos vse deluje na tem, da bi lahko igrali košarko, na malo bolj oragniziran način in se pri tem predvsem zabavali in uživali.

Aljaz Belingar

Kakšni so cilji in želje letošnje ekipe?
Cilj ekipe je predvsem v tem, da se sestavi "klapo" dvanajstih igralcev, ki bi bila redna in motivirana za treniranje in igranje, ter da se posledično lahko sestavi nek organiziran sistem treniranja, ki ne bi trajal samo eno sezono, ampak bi se nadaljeval iz sezone v sezono. Kar pa se tiče rezultatskih ciljev pa iskreno povedano ne morem povedati nič konkretnega, saj ne poznam nasprotnikov. Vem edino to, da smo zaenkrat sestavili solidno ekipo in seveda želimo priti do playoffa lige K-40. Kaj pa se bo zgodilo, bomo videli na koncu sezone.

Kaj menite o sami ligi, glede na prve sestanke in občutke ki jih imate?
Zaenkrat se mi zdi celotna ideja o ligi odlična. Tudi glede na to, kako se stvari odvijajo in kaj vse nam organizatorji pripravljajo, mislim, da bo to uspešna sezona za ligo K40. Predvsem upam, da liga ne bo muha enodnevnica in da se v prihodnjih sezonah še razvije.

Boste v svoji ekipi dali priložnost tudi mladim, da se bodo lahko kalili in razvijali?
V naši ekipi ne bo nobenega mladinca, kadeta iz KK Helios Domžale in to iz čisto preprostega razloga, namreč v ekipi KK Ihan je kar nekaj trenerjev iz KK Helios Domžale in sami mislimo, da bi bilo sporno, da bi popoldan preganjali mulce na igrišču in od njih zahtevali avtoriteto, zvečer pa bi se skupaj "zafrkavali" v okviru treninga KK Ihan. Smo pa vključili štiri igralce letnika 1997, ki se jim je par mesecev nazaj iztekel mladinski staž in so imeli še vedno željo po igranju, pa jim to v naši regiji ni bilo omogočeno.

Sponzorji Lige K40 v sezoni 2020/21

brce logo mali
megaflor
bazen logo mali
agilcon
burger logo mali
itn logo
avtoservis selan
genis
gls logo
pvc markus
vzajemna logo mali
LEKARNA
tp metal sponzor
stow
bozicnejelke
jeklarna logo
vitaminwell
underground
wisdom
kocman logo
fida mini2
bigbang mali
caleffi1
cotron logo k40
bilban logo
riso scotti
hitrostcom
wd40
erdinger

Napoved tekem

1/4 finale ANTA Torek 14.02.23 21:00
1/4 finale ANTA Sreda 15.02.23 21:00
1/4 finale ANTA Petek 17.02.23 19:30
1/4 finale ANTA Nedelja 19.02.23 17:00
7. krog Vzhod Sobota 25.02.23 18:30
10. krog Vzhod Sobota 25.02.23 18:30