logo k40 league

facebookicon youtubeicon photoicon

adecco kondicDruga sezona gre proti koncu, ostala je zgolj še finalna tekma, ki bo na sporedu 14. Aprila v Domžalah. Na tekmi za 3. mesto so igralci KD Ilirije gostili lanske prvake Adecco Kranj in jim v zaključku tekme morali priznati premoč.

Tekmo so s prednostjo petih točk odprli domačini, ki pa so hitro predali prednost gostom, ki so si po koncu prve četrtine priigrali šest točk prednosti. Tudi v nadaljevanju so gostje nadaljevali z agresivno obrambo in prednost do konca prvega polčasa povišali na enajst točk. V drugem polčasu so agresivni in hitri mladi igralci KD Ilirije pokazali, da si zaslužijo igranja v TOP4 in da se na njih lahko še resno računa v naslednjih letih. Zaostanek so znižali in in celo prešli v vodstvo, ter tako v zadnjo četrtino vstopili s štirimi točkami naskoka. V odločilnih desetih minutah so aktualni prvaki iz Kranja uveljavili svoje izkušnje in z nekaj individualnimi potezami in kolektivno obrambo preobrnili rezultat in slavili tretje mesto v drugi sezoni Lige K40. Pri domačih se je strelsko najbolj izkazal Peter Meze z 19 točkami, pri gostih pa jih je Andraž Antolovič zabeležil 31.
Tekma za 3. mesto
KD Ilrija : Adecco Kranj 72:78 (21:27, 11:16, 25:10, 15:25)
Statistika tekme


Nejc Višnikar, KD Ilirija: Čestitke ekipi iz Kranja za zmago. Hkrati čestitam svojim fantom za celo sezono. Danes smo igrali praktično z ekipo U17 in bili zelo blizu presenečenja. Pokazali smo dobro košarko in optimistično gledamo v prihodnost.
Bojan Kondič, Adecco: Za konec solidno odigrane sezone smo si zastavili cilj zaključiti z zmago. Začetek tekme smo odigrali po planu, a nasprotnik nam je odlično pariral in tekma je bila izenačena do samega konca. Prišli so trenutki posameznih akcij Buliča, skokov Rozmana in napadalnih prodorov Antoloviča, ki so nam prinesli manjšo prednost in lažje igranje v določenih delih tekme. Igrali smo kot ekipa. Obrambe Benedika in Hribernika v zadnjih minutah so pokazale, da si zmago zaslužimo. Vse čestitke nasprotniku, z leti lahko pričakujemo še bolj borbene in zanimive tekme. Zahvala trenerju za super vodene tekme in ostalim danes odsotnim igralcem, da smo prišli do lepega končnega 3. mesta. Veselimo se naslednje sezone.

Sponzorji Lige K40 v sezoni 2019/20

lip art
top klima
brce logo mali
megaflor
bazen logo mali
agilcon
burger logo mali
itn logo
avtoservis selan
genis
ah klemenčič
pvc markus
vzajemna logo mali
belca
LEKARNA
now
tp metal sponzor
ask
stow
bozicnejelke
jeklarna logo
tonač
mbills
fakro
primomontt
stow
stara pravda
go4goal
sberbank
tiskkosir
vitaminwell
 
underground
kocman logo
helios logo
teknos

Napoved tekem

No Upcoming Matches Available!

Rezultati tekem

Za 3. mesto P-OFF Torek 10.03.20 19:00
Četrtfinale PO 20 Ponedeljek 09.03.20 20:20
6. krog a 4-6 Petek 06.03.20 18:30
5. krog a 1-3 četrtek 05.03.20 20:45